Premi de l’Institut de Salut Carlos III de Madrid per ”Habitació 21” de Fito Luri

La cançó i el videoclip d’”Habitació 21” del músic reusenc Fito Luri han estat reconeguts aquest divendres 17 de novembre amb un dels premis anuals de la Unitat d’Investigació en Cures per la Salut de l’Institut de Salut Carlos III (Investén-ISCIII), un organisme que depèn del Ministeri d’Economia, Industria i Competitivitat. Concretament, Luri ha rebut el guardó per contribuir a donar a conèixer la feina desenvolupada pels professionals de la infermeria, un premi que l’any passat va obtenir el també músic Pau Donés de Jarabe de Palo.

L’objectiu d’aquests premis és valorar el tractament que els mitjans fan de la tasca dels professionals del sector de la infermeria. En les dues anteriors edicions han estat reconeguts periodistes com Carles Capdevila, Carles Francino o Ana Pastor, mentre que enguany s’ha distingit la Cadena SER de Múrcia i Nestlé, entre altres. Fito Luri, per la seva banda, ha guanyat el Premi a la difusió de la disciplina infermera en altres mitjans, una categoria que l’any passat va premiar el músic català Pau Donés per l’escrit ‘Campeonas’, publicat al seu bloc.

‘Habitació 21’, un homenatge a la infermera que va atendre al músic reusenc

Fito Luri va composar ‘Habitació 21’ en honor a una professional que el va atendre durant una llarga estada a l’hospital. Quan va sortir de l’ingrés, el músic no sabia quina cara tenia la infermera i només recordava la seva veu, però tot i així li va voler dedicar una cançó que està inclosa en el seu darrer treball, ‘Planetes càlids’ (Kasba Music, 2017). Després de la sortida del disc, el programa de ràdio ‘Islàndia’ de RAC 1 va fer possible el retrobament entre Fito Luri i Fina Pey, la infermera a la que anava dedicada la cançó.

Posteriorment, la productora audiovisual reusenca Acid Factory va realitzar un videoclip de la cançó que es va enregistrar a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb la mateixa Fina Pey com a protagonista. Un vídeo, que a l’igual que la cançó, vol esdevenir un homenatge al conjunts de professionals del sector hospitalari.