Documental “1970-2010: Reus, la fotografia i l’esport”

Acid Factory ha realitzat els vídeos commemoratius dels 40 anys de la Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport, Fotosport. Aquest saló, organitzat pel C.N. Reus Ploms, és l’únic a nivell internacional dedicat a la fotografia, el certamen fotogràfic més antic de Catalunya i el segon de l’Estat.

El primer dels tres vídeos és ‘1970-2010. Reus, la fotografia i l’esport’ i consisteix en una entrevista a Enric Pàmies, creador de Fotosport i director des de 1970 al 2000, i a Josep M. Casanoves, l’actual director. Els altres dos, ‘La medalla de 2010. Disseny i creació’ i ‘Disseny i estampat del gravat commemoratiu del 40è aniversari’, mostren el procés d’elaboració d’aquests elements de la mà de l’artista Ramon Ferran, el seu creador.

Els tres treballs es poden trobar en versió original, i subtitulats en castellà i anglès, adjunts en un DVD amb el catàleg commemoratiu del certamen d’enguany i, a més, es projectaran fins el pròxim 5 de desembre al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus dins l’exposició del certamen d’aquest 2010. Aquesta mostra s’inaugura aquest divendres a partir de 3/4 de 8 del vespre amb un acte commemoratiu.